mandag den 23. oktober 2017

Hitlers udenrigspolitik

Giv en karakteristik af Htilers ambitioner for udenrigspolitikken som den har set ud ved magtovertagelsen i 1933. Lav relevante nedslag til kilderne, og begrund - ved brug af begreber fra kildekrtikken - styrken af jeres konklusion. Forhold jer også til, hvilken betydning det skal tillægges, at Hitler fyrede sin økonomiminister (Hugenberg), da denne krævede kolonier og nybyggerland i øst på en konference i Storbritannien i juni 1933. 

6 kommentarer:

  1. - Hvis man kigger på Tekst 34 kan man se at nazisterne på den ene side er meget konkrete med hvad de vil. Fx står de fast på at de vil genindføre værnepligten og kamp mod Versailles. Men på den anden side er deres ideer ikke helt klare "Hvordan skal politisk magt anvendes, når den er vundet? Kan endnu ikke siges." (side 189, paragraf 2, linje 1-3)
    - Men trods deres beslutning om at genindføre værnepligten, så bliver det først offentliggjort i d. 16. marts 1935 i en officiel tale fra Hitler. Dette tyder på at nazisterne holdt en lav profil i forhold til deres planer. Tekst 34 er nemlig en privat kilde, der ikke var ment til offentligt skue.
    - Fyringen af Hugenberg underbygger dette, da han udtalte sig om ting, da højst sandsynligt ikke var ment skulle offentliggøres på så tidligt et tidspunkt (før hæren var oprustet)
    Dog kunne det ikke komme som en overraskelse, hvad Hitlers planer var, da han både i De 25 Punkter fra 1920 og i Mein Kampf fra 1925 udtrykte sine stærke holdninger om Lebensraum, opgøret med Versailles-traktaten og Stortyskland.

    Benedicte og Alberte

    SvarSlet
  2. Hitlers udenrigspolitik
    Hans første ambition er at han vil have et Stortyskland som nævn i punkt 1 i Hitlers partiprogram Tekst 5. Han vil gerne have at Tyskland skal være ligestillet med alle andre nationer, dvs. at Versailles of St. Germain traktaterne skulle afskaffes, som nævnt i punkt 2 i Nazisternes partiprogram Tekst 5.
    Kilde 33: Der skal være plads til den rigtige race på jorden, da der skal tages i forhold til at der er et max antal mennesker som kan være på denne jord.
    Kilde 34 vi skal have overbevist folket om at det er en god ide at gå i krig
    Hugenberg blev fyret fordi han afslørede Tysklands planer før de have fået oprustet hæren. Så det var en måde at trække i land og opretholde en lav profil.


    -Thomas christian

    SvarSlet
  3. Hitler ville have et Lebensraum, hvilket også ses i Tekst 33: Kun et tilstrækkeligt stort rum på denne jord sikrer et folks dets frie tilværelse. Dette er en offentlig kilde, som også formidler Hitlers ønske om Lebensraum.

    Grunden til Lebensraum findes i Tekst 34: Meningsløst fremtidigt at øge eksport. Afsætningsmuligheder begrænsede i verden og overalt for stor produktion. Kolonisation eneste mulighed for atter til dels at få de mange arbejdsløse i gang.
    Det er en privat kilde, hvilket styrker dens troværdighed, da Hitler taler til en af sine generaler og herved kommunikerer politikken, han har tænkt sig at føre.

    Nanna, Emenda, Louise :)

    SvarSlet
  4. Hitlers ambitioner for udenrigspolitikken var blandt andet Lebensraum. Det skriver Hitler i Mein Kampf i 1925, dette er år forinden magtovertagelsen i 1933. ”Nationalstatens udenrigspolitik skal sikre eksistensen på denne planet for den race, der holdes sammen af staten.”(s.188) Fordi Hitler skrev Mein Kampf i 1925, gjorde at tendensen i kilden blev troværdig. Hitlers andre ambitioner var at opbygge militæret, skaffe sig af med Versailles-traktaten og genoprette økonomien. Det beskriver General Liebmann til et møde med Hitler i hans håndskrevet noter i 1933, få dage efter Hitler er blevet udnævnt som rigskansler. To be continue… Af Karoline og Sarah

    SvarSlet
  5. Han vil udvide Tyskland ved brug af mod øst (partiprogram, de 25 punkter, paragraf 3: ”Vi kræver land og jord til at ernære vort folk og til bosættelse for vore befolknings overskud” – paragraf 1:”Vi kræver at alle tyskere sluttes sammen i et Stortyskland på grundlag af folkenes selvbestemmelsesret.”)

    Han ville opruste hans hær ved at indføre værnepligt. (partiprogram, de 25 punkter - paragraf 22: ”vi kræver at den hvervede hær afskaffes og at der oprettes en folkehær”)

    Ayuub, Sebastian & Marlene

    SvarSlet